Ana içeriğe atla

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NDE KAÇIRMAMANIZ GEREKEN 5 KONSER


23.İstanbul Caz Festivali, Pazartesi günü Damon Albarn & Suriyeli Müzisyenler orkestrası konseri ile açılış yapıyor. 19 senedir Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşen festivalde; bu sene 200'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen İstanbul'un değişik mekanlarında konserler verecek.

25 Temmuz'a kadar devam edecek festival; 17 Haziran'da Fenerbahçe Parkı'nda gerçekleşecek "Parklarda Caz" ve Kadıköy, Moda, Yeldeğirmeni bölgesindeki çeşitli mekanlarda hayat bulacak "Gece Gezmesi" konserleri ile bir kez daha anadolu yakasına taşınacak.

Festival programı oldukça zengin, tüm detaylara buradan göz atabilirsiniz. Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, işte festivalin kaçırılmaması gereken 5 konseri:

1. Damon Albarn & Suriyeli Müzisyenler Orkestrası / 27 Haziran / Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi


Festivalin açılışını Damon Albarn yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Amsterdam'da sahne alan proje bir kez daha beğeni topladı. Dağılan Suriyeli müzisyenler orkestrası ile birlikte sahne alacak Damon Albarn'a; Rachid Taha, Julia Holter ve Türkiye'den Ceza gibi isimler eşlik edecek. Festivalin en renkli konseri olmaya aday bu özel performans kaçmaz.

2. Nile Rodgers & Chic / 28 Haziran / KüçükÇiftlik Park


Nile Rodgers için yaşayan efsane desek yeridir sanırım. David Bowie, Madonna ve Daft Punk'ın popüler olan parçalarında prodüktör olarak yer alan Nile Rodgers ve grubu Chic, yerinizde duramayacağınız bir disko gecesi yaşatmaya hazırlanıyor! Öncesinde, daha evvel Salon'da izlediğimiz, indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra sahnede olacak.

3. Kamasi Washington / 14 Temmuz / Beykoz Kundura Fabrikası


Washington, son yıllarda adını sıkça duyurmaya başlayan tenor saksofoncu. Kendrick Lamar, Thundercat gibi isimlerle de çalışan müzisyen; 14 Temmuz'da Beykoz Kundura Fabrikası'nın açık alanında kurulacak sahnede olacak. Öncesinde Kübalı/Fransız ikiz kardeşler Lisa-Kaindé Diaz ve Naomi Diaz'dan mütevellit Ibeyi'yi izleyeceğiz. 

4. Joss Stone / 23 Temmuz / KüçükÇiftlik Park


1987 doğumlu İngiliz müzisyen, İstanbullu dinleyiciler için epey tanıdık bir isim. Soul ve R&B'nin divası; ve hatta 2000'li yılların Aretha Franklin'i olarak anılan sanatçı; 23 Temmuz'da KüçükÇiftlik'te olacak. Öncesinde sıcak blues ritmleriyle Vintage Trouble'ı izleyeceğiz.

5. Allan Harris & Roy Hargrove & Roberta Gambarini / 25 Temmuz / Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi


Canlı performanslarıyla beğeni toplayan ödüllü caz vokali Allan Harris, Grammy ödüllü trompetçi Roy Hargrove ve İtalya'nın en iyi caz vokallerinden Roberta Gambirini aynı sahnede! TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın eşlik edeceği konserle festivalin de sonuna gelmiş olacağız.

Hepinize mutlu festivaller!





Yorumlar